Baljväxtakademin | WWFs proteinguide: Köttguiden
Information om baljväxter. Kunskap om baljväxter. Odling av baljväxter.
ärtor, baljväxter, bönor, linser
22400
post-template-default,single,single-post,postid-22400,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

WWFs proteinguide: Köttguiden

Mängden kött vi äter är riskabel för planeten och för vår hälsa. För att guida konsumenter till mer hållbara matval ger WWF ut köttguiden – som egentligen är en proteinguide. Guiden inkluderar nämligen ägg, ost och protein från växtriket. Detta innebär att även de som inte äter kött alls kan få guidning av köttguiden.

2016 års version av köttguiden innehåller separata bedömningar av ekologiska baljväxter, baljväxter och sojabaserat protein.

Det finns många färdiglagade rätter och halvfabrikat baserat på proteinrika växter. Hälsans Kök, Quorn, Anamma, Oumpf, Ekko Gourmet, Tzay, Astrid & Aporna samt dagligvaruhandelns egna varumärken är exempel på kända varumärken för vegetariska produkter. Andra produkter som man kan hålla ögonen öppna efter är till exempel tofu och tempeh.

Läs mer om baljväxter och protein från växtriket på WWFs webbplats!

baljvaxter_kottguiden_2016